parakazanmakHedefler insanların isteklerine göre yön değiştirebilmektedir. Değişmeyen tek hedef ise iyi bir yaşam için para kazanmak.

Para kazanmak, belkide paranın icadından beri insanların kafa yorduğu tek uğraş. Lidyalılar parayı bulmakla iyimi etti bilemiyorum, bildiğim tek gerçek hala para kazanmak için uğraş vermemiz belirli mücadeleleri göstermemiz gerektiğidir.

Hayat ne zaman başlıyor ise insan gereksinimide o zaman başlıyor. Gereksinim olan yerdede paraya ihtiyaç var. Peki insanlar parayı nasıl kazanıyor.

İyi bir yaşam için para kazanmak

İnsanlar para kazanmaya başlamadan önce, ne için para kazanmaları gerektiğini bilirler. Örneğin araba almak, ev almak, borç ödemek, evlenmek gibi belirli hedefler amaçlanarak para kazanılmaya çalışılılır. Şöylede denile bilir. Para işe göre kazanılır. Genel hedef ise rahat ve iyi bir yaşam için para kazanmaktır.

Para nasıl kazanılır

Para kazanmak için insanlar birçok iş yükü yüklenmektedir. Kimi insan ticaret ile uğraşırken kimiside maaşlı çalışmayı tercih etmektedir. Ticaret işindeki risk oranı, insanları maaşlı çalışmaya yöneltmiştir. Günümüzün en revaçta maaşlı işi devlet memurluğudur.

Para kazandıran işler

Dünya ülkeleri arasında en fazla para kazandıran ülkeleri incelediğimizde, para kazandıran işler insanın emek ve zekasına göre değişim göstermektedir. Çok çalışanın çok kazanacağı bir durum söz konusu değildir.

Para kazandıran işleri incelediğimizde, ürün ticareti yapmak, internette yatırım yapmak ve bankacılık sektörüne yatırım yapmak en çok para kazandıran meslekler olmaktadır. Bu veriler 2015 yılı verileridir.

Türkiye de en çok para kazandıran meslekler ise araba sektörü, bankacılık sektörü ve son yıllarda hızlı yükseliş trendi gösteren internet yatırımı başlıca meslekler konumundadır.

Para kazanmanın kuralları varmıdır?

Her durumun bir kuralı olduğu gibi para kazanmanın da belirli kuralları vardır. Bunlar öncelikle dürüstlük başta olmak üzere, çalışkanlık, çalışana hakkını verme ve iyi bir ekip çalışması olarak sıralanabilir.

Çok para mutluluk getirirmi?

Çok paranın mutluluk getirip getirmediği henüz tam netlik kazanmış bir durum değildir. Fakat insan yaşamına baktığımızda günümüz ihtiyaçlarının tamamı paraya endexli bir durumdadır. Dolayısı ile günümüzde para olmadan mutlu olmak çok zor görünüyor. Biz parasız mutlu olana henüz rastlamadık ama paralı mutsuzlar çevremizde git gide artıyor.

Para kazanmak, iyi bir yaşam için önemli hedeflerimizden birisi olsada para kazanırken, sermayemizin en büyük ödülü olan sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Unutmayın sağlık giderse paranın değeride gider.