bankaborclarındankurtulunBanka borçlarınızdan kurtulabileceğinizi söylesem? Kapitalizimin en büyük silahı bankalar, hergün vatandaşı soymaya devam ediyor. Günden güne borcu artan vatandaş kara kara düşünüyor. Peki banka borçlarından nasıl kurtulabilirim?

Bankalar hayatımızı kolaylaştırdığı kadar bazen kabusada çeviriyor. Kredi, kredi kartı gibi günümüzün en kolay ulaşılan harcama ürünleri sayesinde her geçen gün bankalara borçlanıyoruz. Bu borçları ödemek, zaten zor şartlar altında geçinmeye çalışan için bazen zor olabiliyor.

Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Eğer bu yazıyı okuyorsanız şunu bilmelisiniz ki Türkiye nüfusunun %60 ının bankalara borcu var. Yani tek borcu olan siz değilsiniz.

Banka borçlarınızdan kurtulun

Banka borçlarından kurtulmak için ilk yapmanız gereken, buna karar vermektir. Şu an şu dakka banka borçlarından kurtulmaya karar verin ve cüzdanınızda ne kadar kredi kartı veya bankalara ait kart varsa kesip atın. Böylece artık kartlarla alışveriş yapmayacak kolay harcamalardan kurtulacaksınız.

Banka borçlarınızı yapılandırın

Artık banka aracılığı ile alış verişi bıraktınız. Bankalara olan borçlarınızdan kurtulmaya karar verdiniz. Unutmayın borçlarınızdan kurtulmaya karar vermekle borcunuzu ödemeye başladınız bile. Nasılmı?

Artık bankalar aracılığı ile alış verişi ve harcamaları bıraaktığınız için borcunuz artmayacak. Böylece bankaya borcumuzun ne kadar olduğunu kolayca takip edeceğiz. Çünkü bankalar parayı borçlarını takip etmeyen müşterilerden kazanır.

Hayatınızda belkide ilk defa kendiniz ve sevdiklariniz için doğru adım atıyor ve bankalardan kurtuluyorsunuz. Eski borçlarınızı ödemenin zamanı geldi. Bunun için borcumuz olan bankaya borç yapılandırma için başvuruyoruz. Borcumuzu küçük taksitlere böldürüyor ve kurtuluyoruz. Hemen aklınıza şu gelebilir. Banka borcu yapılandırmassa ne yaparım? Korkmayın yazımızı okumaya devam edin.

Avukat ve mahkemelerden korkmayın

Bankaya yapmış olduğunuz borç yapılandırma isteğiniz redmi edildi. Hemen korkmayın bankaların taktiği bu. Red ederek sizlerin banka aracılığıyla çalışmaya devam etmenizi istiyorlar. Örnek olarak, efendim kredi kartınızın asgari ödemesini yapın, idari takipten çıkın gibi bir cevaplar size o kredi kartını kullandırmaya devam ettirmek isteyeceklerdir. Bu oyuna düşmeyin ve kararlı olduğunuzu gösterin.

Avukat ve mahkeme takibi ile tehdit ederlerse kim korkar avukat ve mahkeden. Çünkü mahkemelik olnayan kaldımı bizim ülkede. Varsın banka avukata baş vursun. Siz avukata borcu küçük meblalarda ödeyeceğinizi belirtin. Böylece banka aradan çıkacak ve siz avukatla işinizi halledeceksiniz.

Bakkal amcayı ziyaret etmenin zamanı gelmedimi!

Bankaları aradan çıkarmaya karar verdiğimizde şöyle bir sorunlar karşı karşıya kalıyoruz. Artık ev ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız. Bunun için yapmamız gereken cebimizdeki para kadar harcama yapacağız. Paramız yok ise uzun süredir belkide varlığını bile unuttuğumuz mahallemizin bakkal amcasını ziyaret etmenin, bir selam vermenin zamanı gelmedimi?