acilparayaZaman daralıyor. Kredi kartı, kredi taksitleri, kira ödemesi yaklaştı. Bakkalada borç arttı, acil paraya ihtiyacım var. İhtiyaç çok lakin ortada para yok. Bu durumda ne yapmalıyım.

İnsanız, yaşıyoruz ve belirli ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımız için çalışır çabalarız ama bazen olmayınca olmuyor. Bu para denen illet bir anda suyunu çekiyor. İşte bu durumda ne yapabiliriz sorusuna evdekazan.net olarak çözüm aradık.

Acil paraya ihtiyacım var ne yapmalıyım

Öncelikli çabamız kendimizi acil paraya ihtiyaç duyacak duruma sokmadan, planlı olarak harcamalarımızı yapmalıyız. Eskilerin dediği gibi "ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz".

Herşeyi yapmamıza rağmen yinede açık verdik ve bütçemiz sarsıldı acil paraya ihtiyacım var diyenlerden iseniz merak etmeyin doğru yerdesiniz. Sadece yazımızı okumaya devam edin. Paraya bulacağız hep beraber merak etmeyin.

Öncelikle para aciliyetimizin durumunu belirliyoruz. Hemen, yarın veya haftaya gibi. Böylece bulmamız gereken parayı parçalara bölüyoruz. Bu üzerimizdeki baskıyı azaltacaktır. Böylece daha sağlıklı düşünebiliriz.

Yakın akrabalarınızdan borç isteyin

Akrabalardan para istemenin çok zor olduğunun farkında biri olarak bunu size öncelikli olarak önermemin sebebi alacağınız borç paranın faizsiz olmasıdır. Herkes akrabalarının ne kadar çok olduğu ile övünür. Bu duruu lehimize çevirelim ve hemen en yakınımızdan acilen ihtiyacımız olan parayı borç olarak isteyelim. Borcunuzu ne zaman geri ödeyebileceğinizi belirtin. Bu borç alma olasılığınızı yükseltecektir. Borcunuzu zamanında ödemeyi unutmayın ama.

Satacak birşeyler bulun

Türkiye de sıcak paranın sebze, meyve, yiyecek, içeçek ve giyimde döndüğünü size hatırlatmakta fayda görüyorum. Eğer önünüzde zaman var ise hemen pazarlayacak size para kazandıracak ürüne ihtiyacınız var. Örnek bir ürünle konumuzu açalım.

Mevsim kış başlangıcı ve kestane zamanı. Şu an 1 liraya alacağınız kestaneyi 2-3 Türklirasına satma ihtimaliniz çok yüksek. 100 TL gibi cüzi bir paraya aldığınız kestaneden 250-300 TL net ker elde edersiniz. ( 10 günde 2000 Tl kazanç. Aylık 5000-6000 TL)

Döviz ve altın borç alın

Eğer borcunuz çok acil ise, arkadaş ve komşularınızdan altın ve döviz olarak borç almayı deneyin. Çünkü insanlar borç verirken paralarının değerinin kaybolmasını istemez.

Banka kredisi kullanın

Banka kredisi kullanma işini en son çare olarak düşünün. Eğer bir maaş bordronuz var ise tüm bankalar size kredi sağlayacaktır. Ama benim borcum bankaya diyorsanız özel bankalar size mutlaka kredi verecektir. Şansınızı en son çare olarak kullanın.

Takibe düşürün, parçalayın ödeyin

Herşeyi düşündünüz, çabaladınız ve borcunuzu ödeyemediniz. O zaman takibe düşecek olan borcunuzu yeniden yapılandırarak azar azar ödeyin. Borcunuz artsada ödeme kolaylığı sayesinde rahat nefes alırsınız.

Yazıyı fazla uzatmadan belirtelim borçtan kurtulmak zor olabiliyor bazen. İşte siz asla mücadeleyi bırakmayın. Mutlaka kazanacak taraf siz olacaksınız. Borçtan korkmayın borç sizden korksun.