borçlardan-kurtulmak-istiyorumBorçlarınızı kolayca ödeyerek, sonsuza kadar bu borçlarınızdan kurtulmak istermiydiniz? Sorumuza yanıtınız evet ise sizi yazımızın tamamını okumaya davet ediyoruz.
Borçsuz yaşanılmadığının farkında olarak, bu yazımızda bu borçları kolayca nasıl ödeyebileceğimizi detaylıca anlatmak istiyorum. Arkanıza yaslanın ve borçlarınıza nasıl veda edeceğinizi biz size yazayım siz okuyup uygun seceneği uygulayın.
Bir büyüğümüzün sürekli tekrarladığı "Ayağını yorganına göre uzat" ata sözünün doğruluğunu tartışacak değilim. Ata sözünde anlatıldığı gibi yapabilsek zaten borcumuz olmaz. Biz genel de " Borç yiğidin kamçısıdır" düstürü içinde hareket ediyoruz. O yüzden borçlarımız dağ gibi çoğalıyor.

Bütçemizi yapılandıralım

Öncelikle yalansız ve dolansız ne kadar gelirimiz olduğunu net olarak bir yere not edelim. Çünkü borç ödemeye önce gelirimizi hesaplayarak başlıyoruz. Az veya çok aylık olarak elinize geçen net gelirinizi belirleyin. Borç alırken kullandığımız abartma tekniğini burda kesinlikle kullanmıyoruz. Ne kazanıyorsak onunla planımız için ilk adımı atıyoruz.

Borçlarımızı ödemek için kararlı olalım

Karar vermek bir işi başarmanın yarısıdır. Bu noktada bir borçtan kurtulmanın en doğru yolu o borcu ödemeye karar vermektir. Bir çok borçlu borcunu ödemek için karar alır daha sonra bu kararında gevşemeye başlar. Biz borçlarımızdan tamamen kurtulmak için kararımızı verdik öyle değil mi?

Borçla borç kapanmaz biliyormuydunuz

Hemen herkesin düştüğü yanılgı işte bu. Zamanında çok çektik bizde. Birinden al diğerini kapat. Borçları ötelersiniz ama geçiçi çözümdür. Borç alarak borç kapanmayacağını sizde en az bizim kadar biliyorsunuz. Bu nedenle bu günden itibaren borç alıp borç kapatma işine son verdik. Arık borç yapmayacağız. Hele bir borcu borçla kapatmayacağız kararlıyız.

Tasarruf hayat kurtarır

Bizleri borç batağını sürükleyen nedenleri iyi analiz etmeliyiz. Yapmış olduğumuz harcamaları, en baştan gözden geçirme zamanı gelmedi mi sizcede. Birkağı vazgeçemeyeceğimiz ve vaz geçebileceğimiz harcamaları sırasıyla yazalım.Sizde fark edeceksiniz ki o kadar çok boş harcama yapıyoruzki hiç farkında bile olmuyoruz. Artık harcamalarımızı farkında olarak yapacağız ve tasarrufa yöneleceğiz. Tasarruf demek hiç çalışmadan ek kazanç demektir.

Böl parçala öde borcu yok et

Burda bir gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum. Borç bir düşman olsa ondan kaçarmıydınız yoksa mücadelemi ederdiniz. Tabiki mücadele ederdiniz. O zaman borçla mücadeleyi bir savaç gibi görmeli ve topyekün seferberlik ilan etmelisiniz. Düşmanınızı önce ufak parçalara bölün, sonra bu parçaları ufak ufak yok edin. Göreceksiniz zafer kaçınılmaz ve mutlaka siz kazanacaksınız.

Dürüstlüğü elden bırakmayın

Bir çok kişi ödeyemeyeceği borçlardan dolayı tutamayacağı sözler verir. Siz asla tutamayacağınız sözler vermeyin. Durumunuzu açık açık belirtin. Yalan söylemektense param yuk şu zamanda şu şartlarda ödeme yapabilirim diyerek borcunuzu ödeyebileceğiniz şekilde planlayın. Unutmayın ölümden ötesi ya cennettir yada cehennem. Ortası yok.